В Ірпені небагато закладів, які можуть похвалитися ексклюзивними стравами української чи зарубіжної кухні. Адже їхні рецепти не так легко знайти, а коли рецепт відомий, то скоріш за все, його хтось вже використовує. На щастя, є люди які відшукують щось дійсно незвичайне, те про що, відвідувачі раніше навіть не чули.

Цими вихідними в Ірпені відбулася презентація страви "Булава" від шеф-кухаря ресторану "Кабінет" Вагіфа. Не шукайте в інтернеті, не знайдете! За словами повара, цій турецькій страві близько 580 років, свій початок рецепт бере у воїнів Османської імперії, які після важких боїв відновлювали "Булавою" свої сили.

Різні види м'яса і морепродуктів із ємностей з «секретним» маринадом потрапляють на решітку разом з овочами, де запікаються на відкритому вогні, там же, у вогні, накаляється справжня кована ковалем булава.

Після розпечену булаву підвішують на спеціальний гак вмонтований в підставку з дерева, все раніше запечене чіпляють на неї, це дозволяє м'ясові довго залишатися гарячим. 

На дерев'яну підставку розміщують гарнір, в який стікає «нектар» з усього що запікалось, створюючи неповторний самобутній соус.

Відтепер цей неймовірний діапазон смаків можна спробувати в ресторані "Кабінет" (шашлична), що біля ТРЦ Жираф. Шеф-повар запрошує: